Opasni božićni sajmovi
0

Nepoznati muškarac rakijom truje građane u Berlinu

Sarajevo-x.com
Božićni sajmovi u Berlinu su postali opasni za građane koji ih posjećuju. Nepoznati muškarac je neke od njih ponudio rakijom. Oni koji su je popili su osjetili grčeve u stomaku i pali u nesvijest, nakon čega su prebačeni u bolnicu.

U četvrtak navečer je nekoliko osoba primljeno u bolnicu nakon posjete božićnim sajmovima u Berlinu, a u subotu su zbog istog problema hospitalizovane još dvije osobe. Nakon nekoliko sati su svi napustili bolnicu i u stabilnom su stanju. No, berlinska policija smatra da ovi događaji nisu slučajni.

Jedan par je izjavio da su u srijedu 7. decembra posjetili sajam na Opernpalaisu u centru Berlina, kada im je prišao nepoznati muškarac i ponudio rakiju iz boce koju je nosio sa sobom. Nakon što su popili rakiju, oboje su imali grčeve u stomaku i nakratko su izgubili svijest. Slično su doživjele i osobe koje su bile na sajmu na Alexanderplatzu. I njima je prišao muškarac i povodom navodnog rođenja kćeri ponudio rakiju. Svima je pozlilo nakon pijenja rakije, te su odvezeni u bolnicu.

Policija vjeruje da se radi o istom muškarcu. Svjedoci su ga opisali kao 40-godišnjaka visokog oko 180 cm, plave kratke kose i okruglog lica. Rekli su i da govori "književni njemački". Još uvijek nije poznato šta se nalazilo u rakiji. Sumnja se da se radi o drogi Liquid Ecstasy. Glasnogovornik berlinske policije je rekao da će više informacija o tome biti poznato u ponedjeljak. Berlinska policija je savjetovala onima koji namjeravaju posjetiti božićne sajmove u Berlinu da budu oprezni, objavio je Deutsche Welle.