Svijet
6

Nepopravljivi romantičar: Muškarcu prijeti zatvor zbog prosidbe na autoputu

Klix.ba
Jedan Amerikanac mogao bi završiti šest mjeseci iza rešetaka zbog toga što je zaustavio saobraćaj na jednom autoputu kako bi zaprosio svoju djevojku.

Dvadesetčetverogodišnji Valladares Navas zaustavio je saobraćaj punih deset minuta na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u SAD.

Njegova djevojka odgovorila je potvrdno na prosidbu, međutim, to nije spriječilo tužilaštvo savezne države Teksas da protiv njega digne optužnicu. Prijeti mu zatvorska kazna do šest mjeseci i kazna od 20.000 dolara.

Naime, njegov "podvig" prouzrokovao je kašnjenje mnogih isporuka koje su prevozili kamioni koji su se u tom trenutku nalazili na autoputu. Također i jedna trudnica je zbog njega nije uspjela pravovremeno stići u bolnicu, što je izazvalo velike komplikacije tokom porođaja.

Kako stvari stoje Navas Valladares se kaje zbog svog čina.

"Priznajem, nisam dovoljno dobro promislio kada sam odlučio na ovaj način zaprositi svoju djevojku. Žao mi je zbog svega što se desilo, vjerujte da to nije bila moja namjera. Htio sam sam učiniti nešto posebno za svoju dragu", napisao je Valladares na svom Facebook profilu.