Hugo Chavez
0

"Nemam razloga Obamu nazivati vragom"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez, gorljivi kritičar američke vanjske politike koji je svojevremeno bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha nazvao vragom, rekao je u ponedjeljak kako se nada da će s njegovim nasljednikom Barackom Obamom moći bolje sarađivati.

"Nemam razloga Obamu nazvati vragom i nadam se da sam u pravu", rekao je Chavez u razgovoru s novinarima u Veneciji.

"S Obamom se može razgovarati, praktično smo ista generacija i niko ne može reći da je on drugačiji od Busha. Inteligentan je, ima dobre namjere i moramo mu pomoći", izjavio je Chavez.

Chavez je u Veneciju došao na premijeru filma "Južno od granice", reditelja Olivera Stonea, posvećenog Južnoj Americi.

Venecuelski predsjednik na venecijanskom je filmskom festivalu dočekan poput filmske zvijezde. Chavez je na premijeru dokumentarnog filma "Južno od granice" na crveni tepih došao s rediteljem filma Stoneom, a pozdravile su ga stotine pristalica okupljene pred dvoranom.

Predstavljajući film "Južno od granice", Stone je rekao da je trebalo prikazati pozitivne promjene zadnjih godina u Južnoj Americi i suprotstaviti se napadima američkih medija na Chaveza.

Odlično primljen na novinarskoj projekciji, film govori o političkim promjenama u zadnjih deset godina na južnoameričkom kontinentu, nakon što je 1998. za predsjednika Venecuele izabran Hugo Chavez.

U 75 minuta razgovora i arhivskih snimaka Stone je pokušao pokazati da Chavez nije "državni neprijatelj broj jedan", kako mu "tepaju" američki mediji.