Svijet
0

Nema preživjelih u avionskoj nesreći u Pakistanu

FENA
Niko od 41 putnika i četiri člana posade nije preživio nesreću aviona "Fokker" pakistanske kompanije Pakistan International Airlines (PIA) koji se srušio odmah nakon polijetanja u Multanu, u centralnom dijelu Pakistana, saopćio je lokalni zvaničnik.

Među putnicima su bila dvojica sudaca, jedan prodekan univerziteta i dva brigadna generala, precizirao je na privatnoj televiziji GEO administrator regiona Multana Iftikhar Babar.

"Svi putnici i članovi posade su poginuli u ovoj nesreći", rekao je on, dodavši da je izbio požar odmah nakon pada aviona te da je vrlo teško identificirati žrtve, javio je AFP.

"Na prvi pogled avion se izgleda srušio iz tehničkih razloga. Očevici na zemlji su izjavili da su vidjeli plamen kako suklja iz aviona nakon polijetanja, ali nisu mogli reći iz kojih razloga", objasnio je administrator.

Avion dvomotorac, koji je letio u Lahore, srušio se u ponedjeljak nekoliko minuta nakon polijetanja s aerodroma u Multanu u 12.05 sati, saopćio je direktor aerodroma ne navodeći više pojedinosti.