{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema novih informacija o bh. državljanima na Haitiju

F
FENA
15.1.2010. u 17:43
0
0
Nema novih informacija o bh. državljanima na Haitiju
0
Nema novih informacija o bh. državljanima na Haitiju
Foto: Reuters
Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) BiH još uvijek nema nijednu novu informaciju o bh. državljanima koji su se zatekli na Haitiju u vrijeme razornog zemljotresa, potvrdio je danas Feni načelnik ureda za odnose s javnošću u MVP-u BiH Zlatan Burzić.
On je kazao da Ministarstvo raspolaže još uvijek nezvaničnim informacijama da je na Haitiju u vrijeme zemljotresa bilo i nekoliko desetina bh. građana. U jučerašnjoj se informaciji govorilo o njih 20 do 40, ali se sumnja da bi taj broj mogao biti i veći.

Burzić je također naglasio da je informacija o četiri državljanina Bosne i Hercegovine koji na Haitiju borave kao uposlenici u civilnom dijelu Misije UN-a, zvanično i potvrđena.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH u stalnom je nastojanju da sve nezvanične informacije o sudbini bh. državljana na Haitiju i njihovom broju potvrdi kroz stalne kontakte sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH i međunarodnim humanitarnim organizacijama.

Burzić također podvlači da Ambasada BiH u Vašingtonu održava konstantne veze sa čelnicima UN-a te provjerava spiskove sa imenima preživjelih, povrijeđenih i poginulih osoba na Haitiju. Spiskovi stalno pristižu, a informacije se ažuriraju iz sata u sat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: