Katastrofa u SAD-u
0

Nekoliko novih tornada ubilo najmanje 11 ljudi

FENA
Nova tornada, koja su u utorak uvečer i u srijedu pogodila središnji i južni dio Sjedinjenih Američkih Država, odnijela su 11 života, prema novom izvještaju lokalnih vlasti, nakon što je tornado, najpogibeljniji u posljednjih 60 godina, uništio gradić Joplin.

U srijedu ujutro, nova oluja pogodila je Joplin, grad kojega je velikim dijelom u nedjelju uništio tornado, kada su stradale 123 osobe, ali nije nanijela nove štete.

Glavni grad Oklahome, Oklahoma City, bio je u zadnji čas pošteđen u novim tornadima u utorak, naglasili su lokalni zvaničnici, utvrdivši bilans od osam mrtvih i šezdesetak povrijeđenih širom ove države.

Nova serija tornada pogodila je, također, sjever Texasa i Kansas, gdje su stradale dvije osobe kada je jedno stablo palo na njihov automobil u toku vožnje, saopćila je državna agencija za vanredna stanja.

U Arkanzasu je stradala najmanje jedna osoba u srijedu ujutro prilikom prolaska drugog tornada u komuni Denning, sa 270 stanovnika, rekao je Tommy Jackson, glasnogovornik agencije za vanredna stanja.

Zvaničnici se plaše da bi se broj od 123 stradale osobe mogao povećati.