Novi val napada
12

Nekoliko eksplozija u Kijevu, ruska vojska cilja energetsku infrastrukturu

S. Š. U.
Nove eksplozije u glavnom gradu Ukrajine
Nove eksplozije u glavnom gradu Ukrajine
Ruske snage su jutros ispalile tri projektila na postrojenje za opskrbu električnom energijom u kijevskom okrugu Desnianskyi, izvijestili su zamjenik šefa ureda predsjednika Kyrylo Tymoshenko i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.
U glavnom gradu Ukrajine jutros ponovno odjekuju eksplozije, a gradonačelnik Kijeva Vitalij Kičko objavio je da ruske snage ciljaju energetsku infrastrukturu grada i drugu kritičnu infrastrukturu.

Kijev se jučer ujutro također našao na udaru ruskih dronova kamikaza, kada su se u gradu čule najmanje tri detonacije, tačnije u okrugu Ševčenkog koji se nalazi u centru glavnog grada.

Novi talas eksplozija je prijavljen u nekoliko gradova širom Ukrajine, dan nakon što je Rusija pokrenula napade dronovima na više gradova.

Malo prije 9 sati jutros po kijevskom vremenu, vlasti u Krivom Rihu, inače rodnom gradu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, Harkovu i Nikolajevu prijavile su napade, prenosi The Guardian.

[TWITTER]1582259341557583874[/TWITTER]

U Mikolajevu je napad potpuno uništio jedno krilo stambene zgrade, a najmanje jedan muškarac je poginuo, rekao je svjedok za Reuters.

U Dnjepru, napadi su bili usmjereni na energetsku infrastrukturu, uzrokujući ozbiljnu štetu.