Rat u Ukrajini
23

Nekoliko eksplozija u centru Kijeva, pogođene dvije administrativne zgrade

S. Š.
U eksplozijama u centru Kijeva pogođene su administrativne institucije (Screenshot/Twitter)
U eksplozijama u centru Kijeva pogođene su administrativne institucije (Screenshot/Twitter)
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Klička je rano jutros izvijestio o višestrukim eksplozijama u glavnom gradu Ukrajine, prvi takav put poslije nekoliko sedmica od posljednje eksplozije u ovom gradu.

Kličko je u objavi na Telegramu napisao da je došlo do eksplozija u centralnoj četvrti glavnog grada u kojoj se nalaze mnoge vladine agencije i zgrade. Pogođene su dvije administrativne zgrade, kažu vlasti, ali za sada nije poznato da li ima žrtava.

Kijevski sistemi protivzračne odbrane oborili su u srijedu 10 ruskih bespilotnih letelica, rekao je gradonačelnik, dok su SAD blizu finalizacije planova za slanje svog PVO sistema Patriot u Ukrajinu, što je potencijalno ključni potez u sukobu.

[TWITTER]1602917086296420357[/TWITTER]

Gradonačelnik Kličko rekao je da su sistemi protivzračne odbrane oborili 10 dronova iranske proizvodnje Shahed i da je došlo do eksplozija u centralnom okrugu Ševčenkovski.

Kijevska administracija je saopćila da su, prema preliminarnim informacijama, oštećene dvije administrativne zgrade u Ševčenkovskom i da se razjašnjavaju informacije o potencijalnim žrtvama.