Velika Britanija
0

Ne učiti djecu da je "normalno" imati mamu i tatu

Sarajevo-x.com
Grupa za homoseksualna prava izdala je priručnik za britansku vladu kako bi ukazala na važnost onoga što nastavnici i profesori govore svojim učenicima o homoseksualnim osobama. U priručniku, između ostalog, stoji da djeca ne trebaju učiti da je "normalno" imati mamu i tatu jer se time negira homoseksualna zajednica istospolnih ljudi.

Nastavnici i profesori bi trebali prestati "pretpostavljati" da dijete ima mamu i tatu jer time isključuju mogućnost da dijete živi sa roditeljima koji su homoseksualni pa stoga može imati dvije majke ili dva oca, izvještava Daily Mail.

U priručniku kojeg je izdala grupa za homoseksualna prava "Stonewall" stoji kako bi i djecu čak od četiri godine trebalo upoznavati s postojanjem homoseksualnih parova jer bi se, kako smatraju, na taj način suzbila homofobija.

Ova grupa naglašava da djecu treba učiti o pravima homoseksualaca dok su još u mlađoj dobi. U priručniku stoji da bi učenika koji kolegu nazove homoseksualcem u negativnom kontekstu treba tretirati kao rasistu jer bi se samo na taj način uvela "nulta tolerancija" za vrijeđanje homoseksualnih osoba.

Učitelji bi također trebali izbjegavati govoriti dječacima "ponašaj se kao muško" ili "ponašate se kao curice".