{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ne mogu podržati ustašku ikonografiju"

F
FENA
17.11.2008. u 16:36
0
5
"Ne mogu podržati ustašku ikonografiju"
0
"Ne mogu podržati ustašku ikonografiju"
Na Općinskome sudu u Puli danas je održana rasprava u postupku u kojem je hrvatski pjevač Marko Perković Thompson tužio Pulu i Gradsko poglavarstvo zbog uskraćivanja suglasnosti za održavanje koncerta u Areni.
Sutkinja Mirna Frančišković saslušala je obrazloženja optužbe i optuženih i za 2. prosinca najavila presudu.

Ljetos je najprije otkazan koncert u Umagu, a zatim i u pulskoj Areni. Grad Pula odbio je dati suglasnost za koncert u Areni uz objašnjenje da je Thompson zahtjev podnio izvan roka predviđenog za najavu ljetnih zbivanja u pulskom amfiteatru.

Smatrajući da su mu povrijeđena ljudska prava, Thompson je podnio tužbu.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u prijašnjim je izjavama rekao kako nema ništa protiv Thompsona i njegovih pjesama, ali ne može podupirati ustašku ikonografiju koja je popratni element njegovih koncerata.

"Apsolutno nemam ništa protiv dotičnog pjevača i njegovih pjesama, ali kao gradonačelniku Pule, grada utemeljenog na antifašističkim i multikulturalnim vrijednostima, ne mogu podržati ustašku ikonografiju koja je prateći element njegovih koncerata te od koje se on nikada nije jasno i nedvosmisleno ogradio", rekao je tada gradonačelnik Miletić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: