Svijet
14

NBA košarkaš upucan i opljačkan na ulicama New Yorka

Klix.ba
Cleanthony Davis (desno) (Foto: EPA)
Cleanthony Davis (desno) (Foto: EPA)
Košarkaš New York Knicksa Cleanthony Early upucan je u nogu prilikom oružane pljačke koja se dogodila na ulicama najmnogoljudnijeg američkog grada.

Kako javlja CNN, zvijezda Knicksa je bolnički zbrinuta i u stabilnom je stanju.

Prema prvobitnim policijskim izvještajima, Early je u ranim jutarnjim satima napustio jedan noćni klub kada je nekoliko vozila okružilo taksi u koji je sjeo. Nakon toga naređeno mu je da napusti vozilo. Pljačkaši su potom tražili Earlyjev nakit i novac, međutim, kada je pokušao pružiti otpor jedan od pljačkaša je ispalio hitac u njegovu lijevu nogu.

Zasad niko nije priveden zbog ovog incidenta.

Iz Earlyjevog kluba izjavili su kako su svjesni svega što se dogodilo, te kako se Cleanthony ne nalazi u stanju opasnom po život.

"Još uvijek nećemo nikog optuživati niti mnogo komentarisati. Zasad je najbitnije Cleanthonyjevo zdravlje, a zabrinute fanove ćemo redovno obavještavati o njegovom zdravlju", stoji u saopćenju koje su New York Knicksi objavili na svom zvaničnom web siteu.

Mnogi smatraju kako će ovaj incident i moguća povreda dodatno unazaditi njegovu karijeru. Naime, u ovoj sezoni 24-godišnjak je postizao prosječno manje od jednog poena po utakmici.