Austrija
0

Navodni Karadžićev tjelohranitelj će biti protjeran

FENA
Foto: AFP/Pool/File
Foto: AFP/Pool/File
Navodni tjelohranitelj haškog optuženika Radovana Karadžića, koji se potkraj jula predao austrijskoj policiji i od tada se nalazi u ekstradicijskom pritvoru, bit će protjeran u Mađarsku, objavile su austrijske vlasti.

"Četrdesettrogodišnji Srbin prije dolaska zatražio je azil u Mađarskoj, kamo će ga Austrija protjerati", izjavio je predstavnik policije u Salzburgu Burghard Vouk.

Protiv njega je u Austriji na snazi zabrana boravka zbog sumnje u više kaznenih djela.

"Nismo mogli potvrditi je li zaista riječ o bivšem Karadžićevu tjelohranitelju", izjavio je Vouk, koji smatra da ta činjenica za Austriju i nije važna, jer je protiv njega na snazi zabrana boravka.

Raspoložive informacije o navodnom tjelohranitelju Austrija je proslijedila Haškom sudu zbog mogućnosti da bude pozvan kao svjedok na suđenju Karadžiću. Austrijanci nisu mogli potvrditi ni navode da je riječ o osobi koja je već svjedočila u Den Haagu, javile su u četvrtak agencije.

Muškarac, čije ime nije navedeno, tri dana nakon Karadžićeva hapšenja došao je u policijsku stanicu u Salzburgu rekavši da je za vrijeme rata bio Karadžićev tjelohranitelj. Molio je za pomoć jer je navodno u Mađarskoj na njega pucano te se boji za život. Policija sumnja u njegove navode. Dan njegovog izručenja u Mađarsku još nije određen.