{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Navodni Al-Qaidin pomagač lažirao svoju smrt

F
2.1.2006. u 12:28
0
0
Navodni Al-Qaidin pomagač lažirao svoju smrt
0
Navodni Al-Qaidin pomagač lažirao svoju smrt
Navodni Al-Qaidin pomagač, koji je optužen da je djelovao kao veza između vođa grupe i bombaša samoubica, sakrio je svoj trag tako dobro da su i njegovi suborci mislili da je mrtav.
Loa'i Mohammad Haj Bakr al-Saqa, kojeg Turska traži zbog bombaškog napada u Istanbulu 2003. godine, u kojem je ubijeno 58 osoba, prevario je obavještajne službe mijenjajući dokumente, koristeći različita kodna imena, čak i u kontaktu sa Al-Qaidom, i inscenirajući svoju smrt u Faludži, u Iraku, krajem 2004. godine, javlja AP.

Sirijski radikal nije se pojavljivao sve dok ga slučajna eksplozija nije natjerala da napusti sigurnu kuću u turskom odmaralištu Antalya, saopćila je policija.

Policajci su u kući pronašli materijal za pravljenje bombe namijenjene napadu na izraelsku krstaricu, lažne osobne karte i pasoše više zemalja.

Policija je konačno uspjela uhapsiti Al-Saqau u jugoistočnoj Turskoj i on čeka suđenje po optužbama za terorizam.

Njegova priča primjer je kako Al-Qaidini militanti operiraju u sjenci, mijenjaju identitete, prelaze iz zemlje u zemlju i skrivaju tragove kako bi pomogli da organizovana teroristička mreža izvede napade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: