Italija
0

Navijači demolirali voz, ministar zgrožen

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Sedam nogometnih huligana uhapšeno je u izgredu koji se dogodio u nedjelju na vozu koji je prevozio navijače Napolia na utakmicu sa Romom u Rimu.

Sukob između huligana Napolia i policije izbio je već pri polasku kada su navijači odbili platiti karte i napali željezničko osoblje. Huligani su na putu demolirali vagone i izbacivali nedužne putnike.

Kada je vlak konačno stigao u Rim, napali su ga huligani Rome i uslijedili su veliki izgredi sa povrijeđenim i uhapšenim. Sukobi su se nastavili i nakon utakmice kada se 2500 navijača Napolia prvo potuklo sa Rominim pristalicama, a potom i policijom.

Šteta je veća od pola miliona eura, a nekoliko je policajaca povrijeđeno, navodi italijanska štampa, dok je italijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni bio zgrožen izgredima i najavio još stroži zakon za navijače.

Kako je to bilo prvo kolo novog prvenstva, upravo je Maronievo ministarstvo dopustilo navijačima Napolia odlazak u Rim kao znak povjerenja, koje je odmah i potraćeno, pa se očekuje da će ovo biti zadnje gostovanje navijača Napolia ove sezone jer će sigurno uslijediti zabrana.