{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NATO u Bugarskoj inaugurirao svoj online TV-kanal

F
2.4.2008. u 18:39
0
0
NATO u Bugarskoj inaugurirao svoj online TV-kanal
0
NATO u Bugarskoj inaugurirao svoj online TV-kanal
NATO je u srijedu, s početkom samita u Bukureštu, inaugurirao vlastiti online televizijski kanal kojim teži jačati svoju misiju u Afganistanu i suprotstaviti se ekstremističkim skupinama koje su odavno shvatile moć internetskih portala.
Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer objasnio je da je cilj pokretanja online TV-servisa vijesti suprotstaviti se skupinama ekstremista koje su brzo i uspješno naučile koristiti se novim medijima.

"Kad je riječ o videu, NATO je bio još u kamenom dobu u trenutku kad sam preuzeo dužnost", podsjetio je De Hoop Scheffer.

Zbog svojih zastarjelih metoda komuniciranja s javnošću NATO je nerijetko bio kritiziran jer nije uspijevao suprotstaviti se djelovanju ekstremističkih skupina koje su na web stranicama objavljivale videosnimke o stvarnim ili lažnim pogreškama NATO-a u Afganistanu.

NATO trenutno ima 47.000 svojih ljudi u Međunarodnoj misiji u Afganistanu (ISAF) koji trebaju vratiti mir i sigurnost u tu zemlju nakon svrgavanja talibanskog režima 2001. godine.

Internetski TV-kanal namijenjen je široj javnosti i medijskim profesionalcima, kojima je dopušteno "skidati" TV-snimke.

Čelnici NATO-a odbacuju kritike da je svrha online televizije obavljati propagandu kojom će Savez poboljšati svoj imidž. Tvrde da je njihova strategija postaviti mobilne videoekipe u Afganistanu koje će brzo i što tačnije izvještavati o događajima u toj zemlji.

Adresa NATO-ova TV-kanala je www.natochannel.tv i na njoj korisnici mogu, prenosi Hina, između ostalog doznati o proslavi Nove godine u Afganistanu te o akciji pošumljavanja tim povodom, uključiti videoblog glasnogovornika NATO-a Jamesa Appathuraija ili doznati kako su tekle pripreme za samit u intervjuu što ga je dao rumunski predsjednik Traian Basescu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: