Svijet
0

Natascha Kampusch otkriva nove detalje svog zatočeništva

Sarajevo-x.com
Austrijanka Natascha Kampusch, koja je pobjegla od svog otmičara nakon 8 godina zatočeništva, otkrila je još neke detalje iz vremena koje je provela kod otmičara.

Natascha se prisjeća da je pokušala vrištati kad ju je Priklopil oteo, ali da “nije mogla pustiti glas”.

Mlada Austrijanka, u dosad trećem intevjuu, izjavila je kako ju je Priklopil držao na strogoj dijeti te da se bojala da će umrijeti od gladi. Kada je pobjegla, bila je teška tek 42 kg, a za osam godina zatočeništva nije dobila ni jedan kilogram zbog slabe prehrane.

Natascha se sjeća da je na dan otmice vidjela Priklopila kako je prati i osjetila je da nešto nije u redu, ali da nije pobjegla na drugu stranu ulice od njega jer nije htjela da napravi budalu od sebe.

Tokom prvih dana zatočeništva nije uopšte mogla zaspati, priča Natascha. “Nisam ništa vidjela. Bilo je tako mračno u sobi. Mogla sam samo slušati. Mogla sam čuti kako mi krv teče u venama. Osjećala sam tjeskobu, hladnoću.”

Rekla je kako joj je Priklopil stalno prijetio da će ubiti njenu porodicu, kako bi je natjerao da bude poslušna. “S jedne strane bila sam mu nevjerovatno važna u životu, a s druge strane ponašao se prema meni kao da sam niko i ništa.”, izjavila je Kampusch. Iako svi žele znati da li ju je njen otmičar seksualno, ili na neki drugi način, zlostavljao, Natascha to još ne želi otkriti.

18-godišnja Austrijanka izjavila je kako sada uživa u upoznavanju svoje porodice, ali da je primijeila da se neki ljudi i dalje drugačije ponašaju prema njoj.