Turisti dolaze da se fotografišu
0

FOTO / Nasukani kruzer Costa Concordia postao atrakcija

Sarajevo-x.com
Kruzer Costa Concordia koji se 13. januara nasukao na stijenu u blizini otoka Giglio postao je prava atrakcija. Turisti iz cijelog svijeta koji prolaze tim putem ne mogu, a da ne svrate kako bi se fotografisali "ispred" broda.
Lokalni ribar spremno pozira fotografima (Foto: AFP)
Lokalni ribar spremno pozira fotografima (Foto: AFP)
Prevrnuti kruzer u Tirenskom moru privlači ogromnu pažnju ljudi, a mnogi turisti dolaze na otok samo kako bi snimili fotografiju.

I dok neki poziraju "ispred" kruzera koji je doživio brodolom, spasioci i dalje tragaju za 18 putnika, među kojima je i jedno dijete, koji se vode kao nestali.

Turisti fotografišu nasukani brod (Foto: AFP)
Turisti fotografišu nasukani brod (Foto: AFP)
Podsjetimo, u trenutku nesreće na kruzeru Costa Concordia je bilo 4.229 osoba. Šesnaest ljudi je stradalo u nesreći, a do sada je formalno identifikovano devet.

Italijanska Agencija za zaštitu životne sredine, koja prati čistoću vode u blizini broda, izvijestila je da je situacija pod kontrolom i da su do sada pronađene minimalne količine ugljikovodonika, pjenušavih supstanci i hlora iz deterdženata, koje se polako izlijevaju iz broda.

Poziranje
Poziranje "ispred" broda (Foto: AFP)
U međuvremenu je kompanija Costa Crociere saopćila da će svakom putniku isplatiti odštetu od 11.000 eura te dodatne troškove.