{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljeno suđenje Sadamu bez prisustva glavnih optuženih

F
1.2.2006. u 13:41
0
0
Nastavljeno suđenje Sadamu bez prisustva glavnih optuženih
0
Nastavljeno suđenje Sadamu bez prisustva glavnih optuženih
Sadam Husein u srijedu nije prisustvovao nastavku suđenja protiv njega, a njegovi advokati su bojkotovali suđenje zahtijevajući smjenu glavnog sudije za koga tvrde da je pristrasan prema bivšem iračkom lideru.
Predsjednik sudskog vijeća sudija Rauf Abdel-Rahman održao je prvo suđenje iza zatvorenih vrata, zabranjujući novinarima i televiziji da uđu u sudnicu. Nije bilo jasno da li je Sadam bio na toj sesiji, javio je AP.

Kada je saslušanje kasnije otvoreno za javnost, Sadam i četvorica ostalih optuženika, međutim, nisu bili prisutni. Samo troje optuženih je prisustvovalo, uz advokate koje im je odredio sud.

Glavni tužilac Jaafar al-Moussawi zatražio je od sudije da prisili sve optužene da prisustvuju suđenju. Abdel-Rahman je odlučio da se suđenje nastavi, ali da će taj zahtjev biti saslušan na narednoj sesiji.

Nakon burnoga ročišta u nedjelju kad je sudac Rahman izbacio jednoga branjenika i jednoga branitelja, javlja AP, cijela je Sadamova advokatska ekipa izašla iz sudnice u znak protesta, a Sadam je ispraćen van jer je odbio nove branitelje po službenoj dužnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: