{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljeno suđenje Sadamu bez prisustva glavnih optuženih

F
1.2.2006. u 13:41
0
0
Nastavljeno suđenje Sadamu bez prisustva glavnih optuženih
0
Nastavljeno suđenje Sadamu bez prisustva glavnih optuženih
Sadam Husein u srijedu nije prisustvovao nastavku suđenja protiv njega, a njegovi advokati su bojkotovali suđenje zahtijevajući smjenu glavnog sudije za koga tvrde da je pristrasan prema bivšem iračkom lideru.
Predsjednik sudskog vijeća sudija Rauf Abdel-Rahman održao je prvo suđenje iza zatvorenih vrata, zabranjujući novinarima i televiziji da uđu u sudnicu. Nije bilo jasno da li je Sadam bio na toj sesiji, javio je AP.

Kada je saslušanje kasnije otvoreno za javnost, Sadam i četvorica ostalih optuženika, međutim, nisu bili prisutni. Samo troje optuženih je prisustvovalo, uz advokate koje im je odredio sud.

Glavni tužilac Jaafar al-Moussawi zatražio je od sudije da prisili sve optužene da prisustvuju suđenju. Abdel-Rahman je odlučio da se suđenje nastavi, ali da će taj zahtjev biti saslušan na narednoj sesiji.

Nakon burnoga ročišta u nedjelju kad je sudac Rahman izbacio jednoga branjenika i jednoga branitelja, javlja AP, cijela je Sadamova advokatska ekipa izašla iz sudnice u znak protesta, a Sadam je ispraćen van jer je odbio nove branitelje po službenoj dužnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: