|

Nastavljena operacija podizanja trupa aviona kompanije AirAsia s morskog dna

Nastavljena operacija podizanja trupa aviona kompanije AirAsia s morskog dna
0
Klix.ba
19.1.2015. u 11:00
0
komentara
0

dijeljenja
Nastavljena operacija podizanja trupa aviona kompanije AirAsia s morskog dna Foto: TASS
Spasilačke ekipe su rano jutros nastavile operaciju podizanja trupa aviona kompanije AirAsia sa dna Javanskog mora, javlja ruska novinska agencija TASS.
Operacija podizanja najvećeg dijela aviona je počela prošle sedmice, ali ju je otežavalo loše vrijeme u regiji. Spacioci vjeruju da će većinu tijela putnika pronaći upravo u trupu aviona. Do sada je pronađeno samo 51 tijelo od ukupno 162 ljudi koji su putovali avionom.

Avion kompanije AirAsia je nestao s radara 28. decembra oko 40 minuta nakon polijetanja s aerodroma drugog najvećeg indonezijskog grada Surabayje, a letio je ka Singapuru. Nažalost, na odredište nije stigao nego se srušio u Javansko more.

Avion je prevozio 155 putnika i sedam članova posade. Putnici su bili građani šest zemalja, 155 Indonežana, tri Južnokorejca, jedan Britanac, jedan Malezijac, jedan Singapurac i jedan Francuz.

Spasilačke ekipe su pronašle crne kutije, a podaci se još uvijek dekodiraju.

Podsjetimo, pilot je tražio od kontrole leta dozvolu da avion podigne više kako bi izbjegao oluju, nakon čega je kontakt s avionom prekinut.

AirAsia je najveća jeftina aviokompanija u Aziji, a njeni avioni lete ka 850 destinacija u jugoistočnoj Aziji, Australiji, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Japanu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.