{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljaju se žestoki sukobi

F
FENA
11.1.2009. u 13:11
0
2
Nastavljaju se žestoki sukobi
0
Nastavljaju se žestoki sukobi
Foto: AP
Više od 10 naoružanih Palestinaca ubijeno je u žestokim sukobima izraelskih vojnika i pripadnika Hamasa istočno od grada Gaze.
Izraelske vazduhoplovne snage napale su više od 60 meta u tom području. Izraelska ofanziva mogla bi da se nastavi i u gusto naseljenim područjima. Sukobi su se zaoštrili nakon što je visoki izraelski komandant rekao da su hamasovci iscrpljeni i napuštaju bitku. U izraelskim napadima pogođena je i kuća vođe vojnog krila Hamasa Ahmeda Džabrija, javile su u nedjelju agencije.

U granatiranju dva sela na jugu ubijena je jedna Palestinka, a požar je izbio u 15 kuća.

Pedesetak osoba zadobilo je opekotine ili im je ukazana pomoć zbog udisanja gasa.

Pretpostavlja se da će izraelska ofanziva, koja je počela vazdušnim napadima i paljbom s borbenih brodova, a potom nastavljena upadima na kopno, ući u treću fazu, koja podrazumeva sukobe u najgušće naseljenim urbanim centrima.

U prilog tome govori činjenica da su izraelski avioni bacali iznad Gaze hiljade letaka, upozoravajući stanovništvo da bi ofanziva mogla da se pojača i da treba da se sklone.

Izraelski bezbjedonosni kabinet trebalo bi na sastanku da odluči da li da će se ofanziva nastaviti dosadašnjim tempom ili da se razmotre inicijative za prekid vatre.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: