Švicarska
0

Nastavlja se potraga za nestalim blizankama

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Dok potraga za nestalim švicarskim blizankama još uvijek traje, objavljeno je još jedno pismo njihovog oca upućeno supruzi.

U pismima, koje je objavio švicarski Blick se vidi koliko je Matthias Schepp, koji je oteo svoje dvije kćeri te se nakon toga bacio pod voz, bio očajan zbog razvoda sa suprugom Irinom Lucidi.

"Potpuno sam lud, prešao sam sve granice, uništen sam! Upomoć! Ne mogu bez zajedničkog skrbništva. Umjesto razumnog razgovora dobijem samo odgovor od advokata. Svi su mi htjeli pomoći, samo ti nisi - moja žena! Nisi imala vremena za razgovor, i doći u Neuchatel ti je bilo prenaporno i zato sam potpuno izludio.

Sada ću nam ja pomoći, prekasno je. Uvijek sam te volio i sve što sam želio je porodica. To što sam izgubio tebe bilo je dovoljno loše, ali bilo je previše kada sam izgubio i djevojčice. Naravno, bolestan sam, ali ne znam šta mi je. Zbogom zauvijek. Užasno mi je žao, ali ništa ne možeš promijeniti. Matthias", piše u pismu od 31. januara.

U pismu od 3. januara Matthias je supruzi napisao da je želio umrijeti s njima, ali da je odlučio umrijeti posljednji.

"Djevojčice počivaju u miru, nisu patile i više ih nikada nećeš vidjeti. Nadam se da se nećeš ubiti", napisao je Matthias.

U međuvremenu, majka djevojčica se sa svojim bratom priključila potrazi za djevojčicama na Korzici. Oni će zajedno s policijom helikopterom pretraživati područja koje je Matthias spominjao u pismima.

Francuska policija je saopćila da se Matthias s Korzike vratio sam, bez djevojčica. Pretražuje se područje između Propriana na jugozapadu gdje je Matthias došao s djevojčicama, i Bastia na sjeveroistoku, odakle je otišao, čini se, sam.

Talijanska agencija ANSA prenosi da policija radi na pretpostavci da je Matthias bacio satelistku navigaciju iz automobila prije nego se ubio. To bi moglo otežati rekonstrukciju njegove rute putovanja iz Švicarske.