Milano
0

Nastavlja se postupak protiv Berlusconija

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Sudsko vijeće suda u Milanu odlučilo je da nastavi postupak za korupciju koji se vodi protiv italijanskog premijera Silvija Berlusconija. Posupak se nastavlja iako je Kasacioni sud poništio presudu za primanje mita britanskom advokatu Davidu Millsu, koji je povezan sa tim slučajem.

Mills je prvostepeno bio osuđen na četiri i po godine zatvora zbog toga što je 1990-ih godina primio 600.000 eura kako bi lažno svjedočio u korist Berlusconija i njegove kompanije "Fininvest" u vezi sa kupovinom prava na američke filmove.

Advokati Berlusconija tražili su da sud, pošto je poništena presuda Millsu, privremeno obustavi postupak protiv Berluskonija, koji se sumnjiči da je lično naložio davanje 600.000 eura mita Britancu.

Berlusconijev branilac Nikolo Gedini izjavio je da je odbrana tražila da se postupak suspenduje kako bi imala vremena da prouči presudu apelacionog suda, koja će biti objavljena u roku od tri mjeseca.

Berlusconi je juče izjavio da ne želi prekid suđenja, već da želi da se proces nastavi kako bi mogao da dokaže da nije kriv za optužbe za koje se tereti.

Naredno zasjedanje suda u Milanu u slučaju Berlusconi zakazano je za 26. mart.