Sunday Times
0

Nastavak borbi unutar Laburističke stranke

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Londonski listovi u nedjelju razmatraju politički rejting premijera Gordona Browna nakon govora kojim je u subotu otvorio konferenciju laburista u Manchesteru.

Iako je burno pozdravljen Brownov govor, u kojem je istaknuo kako je on prava osoba da vodi Britaniju kroz tekuću finansijsku krizu, to nije spriječilo nastavak borbi unutar Laburističke stranke, piše Sunday Times.

Ljevičarski The Observer ide i dalje u ocjeni dubine krize u koju su zapali laburisti, tvrdeći kako najnovije ankete pokazuju da Gordon Brown vodi svoju stranku u "krvavi izborni poraz" od kojeg se desetljećima neće oporaviti.

The Independent međutim nudi riječi utjehe - birači odobravaju način na koji se Brown nosi s tekućom ekonomskom krizom i rejting laburista je protekle sedmice skočio, i to na račun konzervativaca.

Zanimljivo je da samo konzervativni Sunday Telegraph ne dovodi u pitanje kompetentnost britanskog premijera, donoseći umjesto toga intervju s Gordonom Brownom, u kojem on iznosi svoju viziju "nove socijalne mobilnosti", odnosno, stvaranje uvjeta da nove generacije putem obrazovanja dobiju šanse koje im rođenjem u siromašnim porodicama nisu date.

List također na naslovnoj stranici objavljuje Brownovo obećanje o besplatnim mjestima u vrtićima za svu dvogodišnju djecu u Britaniji.