Mogao dobiti 19 miliona dolara
21

Nasljednik osnivača Las Vegasa umro od hladnoće kao beskućnik

Klix.ba
Huguette Clark
Huguette Clark
Američki mediji objavljuju nevjerovatnu priču o beskućniku Timothyju Henryju Grayju (60) koji je umro u New Yorku ne znajući da je ustvari nasljednik ogromnog bogatstva i da ne mora živjeti na ulici.

Gray je pronađen mrtav u Wyomingu, a radi se o rođaku Huguette Clark, nasljednice njujorške željeznice i kćerke osnivača Las Vegasa. Potencijalni nasljednik 19 miliona dolara o tome ništa nije znao i skončao je život ispod nadvožnjaka, a kasnije se pokazalo da je umro usljed smrzavanja.

Naknadno je istragom utvrđeno da je preminuli beskućnik nasljednik minimalno 19 miliona dolara od ukupne sume od oko 300 miliona.

Mediji prenose kako je Gray bio usvojeni potomok bivšeg američkog senatora Williama Andrewsa Clarka, izuzetno bogatog čovjeka koji je imao rudnike bakra, bio graditelj željeznica i osnivač Las Vegasa. Njegova najmlađa kćerka iza koje je i ostalo ogromno bogatstvo umrla je u maju 2011. godine. Nakon njene smrti mnogobrojna rodbina se otima za njeno nasljedstvo.

Navodi se i to kako je Grayjevom novčaniku pronađen i ček na znatnu količinu novca u momentu kada je pronađen mrtav. Ček je navodno napisan 2003. godine.

Gray od 1990. nema kontakta s braćom i sestrama, a nije imao ni ženu i djecu.

Oko ostavštine Huguette Clark još uvijek se vode sudski sporovi, jer je ona iza sebe ostavila dva testamenta. Jedan u kojem je napisala da će sva njena imovina biti razdijeljena rođacima i drugi potpisan nekoliko sedmica kasnije gdje piše da im ne ostavlja ništa. Kako god bilo, kada su sudski dužnosnici pokušali pronaći Grayja da mu kažu da bi i on mogao biti među nasljednicima, obaviješteni su da je nedavno preminuo od hladnoće.