Svijet
1

Nasljednik imperije Red Bull osumnjičen za ubistvo policajca

Klix.ba
Vorayuth Yoovidhya (desno)
Vorayuth Yoovidhya (desno)
Vorayuth Yoovidhya, unuk preminulog osnivača Red Bulla Chalea Yoovidhyea, je osumnjičen da je oborio četrdesetpetogodišnjeg policajca Wicheana Glanpraserta i da je vukao njegovo tijelo ulicama Bankoka.

Nakon hapšenja mladog nasljednika Red Bull carstva, koji je optužen da je ubio policajca na motociklu svojim Ferrarijem, javnost strahuje od prikrivanja zločina.

Yoovidhya je odveden na ispitivanje nakon što je policija pronašla tragove ulja koji vode sa mjesta nesreće do porodičnog imanja.

Comronwit Toopgrajank, najviši policijski časnik je preuzeo istragu nakon što je jedan od policajaca pokušao zametnuti tragove i prikriti zločin tako što je na ispitivanje doveo lažnog osumnjičenog – porodičnog šofera koji je tvrdio da je on vozio automobil u trenutku nesreće.

"Policajac je mrtav. Ne mogu to podnijeti. Ukoliko ovaj slučaj propadne ja ću dati otkaz. Ne zanima me koliko su moćni. Ukoliko pred lice pravde ne dovedem pravog čovjeka, odlazim", kazao je Toopgrajank.

Porodica Yoovidhya je četvrta najbogatija porodica u Tajlandu. Njihovo bogatstvo se procjenjuje na 5,4 milijardi dolara.

Pravni sistem na Tajlandu je pod udarom kritika jer bogati ljudi i političari dobijaju mnogo manje kazne od "običnih" ljudi.

Prema nekim izjavama, Vorayuth je priznao da je udario policajca, ali tvrdi da je za to kriv sam policajac koji mu je presjekao put.