Akcija u Britaniji
27

Narko dileri pronašli novu metodu za krijumčarenje: Kokain pronađen u siru

B. H.
Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube
Dva muškarca u Velikoj Britaniji su uhapšena nakon što je policija otkrila kokain skriven u siru. Policija Lancashirea rekla je da je zaplijenjena droga klase A u vrijednosti od 17,2 miliona funti (39 miliona KM) – što je najveća zaplijena te policije ikada.

Kokain je pronađen nakon što su policajci rezali blokove gaude, otkrivajući drogu.

Saleem Chaudhri, 46, osuđen je u petak na 27 i pol godina zatvora na sudu u Prestonu nakon što je priznao urotu za dilanje kokaina i pranje novca. Suoptuženi Rieddul Mohabath, 28, osuđen je u ponedjeljak na 16 godina nakon što je priznao krivicu za urotu za dilanje kokaina.

Policajci su izveli raciju 3. maja prošle godine nakon što su vidjeli Chaudhrija iz Watersidea kako preuzima automobil Toyotu od kurira droge i vozi je u Old Fire Station u Blackburnu.

Policijske snage su saopćile da je 217 kilograma kokaina, uvezenog iz Belgije, pronađeno unutar jedinice, neki skriveni u siru, a drugi blokovi u vrećama spremnim za predaju kuririma.

Mohabath iz South Shieldsa je slao kurire u Blackburn da pokupe velike količine kokaina, saopćila je policija. Kada je uhapšen, 3. jula, male vrećice kokaina pronađene su u Audiju ispred njegove kuće.