Svijet
0

Naredne godine Istanbul Photo Awards: Prijave iz cijelog svijeta

Anadolija
U okviru vizije 100. godišnjice kojom je planirano da postane jedna od pet najutjecajnijih novinskih agencija u svijetu, Anadolu Agency (AA) će naredne godine organizovati međunarodno takmičenje najboljih fotografija "Istanbul Photo Awards".

Tako je na sastanku o polugodišnjem učinku i postignutim rezultatima, koji je predvodio generalni direktor i predsjednik Upravnog odbora Anadolu Agency Kemal Ozturk, izabran i logo za takmičenje "Istanbul Photo Awards".

Logo je izabran prema kriterijama digitalne tehnologije i multimedijalnog novinarstva.

Na ovom takmičenju će najbolje fotografije birati međunarodni žiri koji se sastoji od poznatih novinara i urednika fotografija najprestižnijih svjetskih medijskih kuća, časopisa i novina.

Na pomenutno takmičenje se mogu prijaviti svi profesionalni fotoreproteri s fotografijama koje su privukle pažnju svjetske javnosti.

Nagrade će najboljima biti uručene na posebnoj ceremoniji u aprilu narednu godine koja će se održati u Istanbulu.

Urednik vizuelnih vijesti Ahmet Sel je izjavio da će fotografije biti u kategoriji vijesti i sporta.

"Istanbul Photo Awards će u septembru ove godine biti prezentiran i na Festivalu fotografija 'Visa Pour l'Image Perpignan' u Francuskoj. O više detalja o takmičenju 'Istanbul Photo Awards' moći ćete uskoro saznati na zvaničnoj stranici Anadolu Agency", rekao je Sel.

Vezani članci