|

Napredne "špijunske" kamere u Bagdadu

Napredne "špijunske" kamere u Bagdadu
0
F
FENA
7.11.2007. u 15:10
0
komentara
0

dijeljenja
Napredne "špijunske" kamere u Bagdadu
Iračke snage sigurnosti instalirale su više od 250 "špijunskih" kamera širom ratom razorenog grada u pokušaju da proganjaju pobunjenike i kriminalce, izjavio je zvaničnik u srijedu, upozoravajući da bi ih se još više moglo uvesti.
Brigadni general Qasim Atta, glasnogovornik bagdadskoga sigurnosnog plana, izjavio je na konferenciji za novinare kako su se kamere pokazale efikasnim u borbi protiv pobune u centralnom svetom gradu Karbali, gdje su instalirane u maju.

"Te su kamere veoma napredne. One mogu zadržavati slike i do pet godina", izjavio je Atta.

"Ovo je prvi dio projekta. Vremenom će biti uvedeno više kamera", kazao je.

Bagdad je zahvaćen žestokim sektaškim ratom u kojem je ubijeno na hiljade ljudi iako su Atta i američki zapovjednici javili o drastičnom padu nasilja od povećanja broja američkih vojnika razmještenih u februaru.

Atta je izjavio na konferenciji za novinare da je između 15. oktobra i 6. novembra devet "terorista" ubijeno u Bagdadu, 165 ih je ranjeno a 119 sumnjivih militanata uhapšeno.

Snage sigurnosti uspjele su osloboditi 31 otetu osobu i demontirale su 109 bombi postavljenih kraj cesti u trosedmičnom periodu, dok je otkriveno 60 minobacačkih granata, 26 bombi i razne količine eksploziva.

"Teroristi su sada prisiljeni da pribjegavaju otmicama i podmetanju bombi pokraj puteva jer naš sigurnosni plan djeluje", izjavio je Atta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.