Napadač otvorio vatru i bacio granatu na Erdoganovu palatu

Klix.ba
1.1.2015. u 17:52
21
265
Napadač otvorio vatru i bacio granatu na Erdoganovu palatu
21
1/5 Foto: Anadolija
2/5 Foto: Anadolija
3/5 Foto: Anadolija
4/5 Foto: Anadolija
5/5 Foto: Anadolija
U Istanbulu je jedan muškarac danas otvorio vatru na zgradu u kojoj se nalazi kancelarija turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i na nju bacio granatu, koja ipak nije eksplodirala, objavili su turski mediji.
Još uvijek nije poznato da li se Erdogan u vrijeme napada nalazio u svojoj kancelariji. Napadač je uhapšen na mjestu događaja, javio je AP.

Turski mediji navode da je neimenovani napadač bio naoružan automatskim oružjem i pištoljem. Prvo je otvorio vatru, a zatim bacio ručnu granatu, koja nije eksplodirala.

Zasad nije poznato koji su bili motivi napadača da napadne palatu Erdogana, koji je za predsjednika Turske izabran prošle godine, a prije toga je između 2003. i 2014. godine obavljao funkciju premijera.

Šef policije Istanbula Selami Altinok je kazao da je riječ o članu terorističke organizacije.

"Član terorističke organizacije danas je izveo napad na palaču Dolmabahče, prvo bacivši dvije bombe nakon čega je pokušao da puca prema policiji. Policijaci koji su se nalazili u blizini onesposobila je napadača dok su naše ekipe deaktivirale bombe", kazao je Altinok potvrdivši da napadač ima otvoren dosije.

"Radi se o napadaču koji ima policijski dosje. Mislim da je u 30-tim godinama. Ali najvažnije je da se ništa nije desilo našim kolegama", rekao je šef policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (265)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: