Svijet
0

Napadač iz Berlina izbo, a zatim upucao vozača kamiona koji je pokušao spriječiti napad

Klix.ba
Njemačke vlasti istražuju napad koji se u ponedjeljak desio u Berlinu, u kojem je poginulo 12 osoba, a deseci su povrijeđeni. Bild piše da nije isključena mogućnost da je u napadu učestvovalo više osoba, a policija još uvijek nema nikakvu naznaku gdje bi napadači mogli biti.

U kabini kamiona pronađen je mrtav Poljak, a ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière je izjavio da je ubijen iz puške koja nije pronađena. Obdukcija je pokazala da je Poljak sjedio u kabini dok je napadač gazio ljude te da je došlo do borbe između njih dvojice. Navodno, napadač je Poljaka prvo napao nožem kada ga je pokušao spriječiti da izazove tragediju. Lukasza U. identificirao je rođak koji je vlasnik kompanije za koju je Poljak radio.

"Izgledao je strašno. Imao je ubodne i prostrelne rane. Lice mu je bilo natečeno. Izgleda da se borio", saopćeno je iz policije.

Blizu 250 policijskih službenika jučer je u skloništu za izbjeglice na bivšem aerodromu Tempelhof ispitalo šest osoba, ali niko nije uhapšen, piše Welt.de.

Božićni sajam u Berlinu ostat će zatvoren iz poštovanja prema žrtvama, saopćeno je iz policije.