Svijet
0

Napad na zgradu centrale AK partije i Ministarstvo pravde Turske

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Sinoć oko 21 sat napadnute su zgrada centrale AK partije i Ministarstva pravde u Ankari, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Ministar pravde Sadullah Ergin izjavio je da su dvije ručne bombe bačene na parking iza zgrade Ministarstva pravde, te da je u napadu lakše povrijeđena jedna osoba, koja je, nakon što je zbrinuta u ambulanti, otpuštena iz bolnice.

Ministar Ergin takođe je potvrdio da je izvršen napad i na zgradu centrale AK partije.

"Vjerujemo da zgrada AK Partije napadnuta plamenim bacačem i teškim naoružanjem, pri čemu je pričinjena izvjesna materijalna šteta, ali nije bilo većih problema", kazao je Ergin.

Policijski službenici istražuju područje oko zgrade vladajuće AK Partije, te u cijelom naselju vrše detaljna pretraživanja.

Prema informacijama do kojih je, iz izvora u Vladi, došao novinar AA, o incidentima je obavješten i premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti glavnom gradu Danske Kopenhagenu. Informacije o ovim događajima je, prilikom telefonskih razgovora, dobio od ministra pravde Sadullaha Ergina i ministra unutrašnjih poslova Muammera Gulera.