|

Naoružani napadači odjeveni kao ljekari napali vojnu bolnicu u Kabulu

Naoružani napadači odjeveni kao ljekari napali vojnu bolnicu u Kabulu
7
Klix.ba
8.3.2017. u 08:12
17
komentara
7

dijeljenja
Naoružani napadači odjeveni kao ljekari napali vojnu bolnicu u Kabulu Foto: AFP
Naoružani napadači odjeveni kao ljekari napali su vojnu bolnicu u neposrednoj blizini američke ambasade u Kabulu, prenosi Guardian.
Sigurnosni zvaničnik rekao je da je napad počeo eksplozijom u bolnici te da je tri do pet napadača s automatskim oružjem i ručnim bombama ušlo u kompleks bolnice.

Zvaničnici kažu da su napadači odjeveni kao medicinsko osoblje zauzeli položaj na gornjim spratovima bolnice, a specijalne snage su angažirane i poslane na mjesto događaja.

Sigurnosne snage blokirale su područje oko bolnice, a raskrsnica koja se nalazi u bilzini je blokirana. Dok su se vodile borbe, druga eksplozija se čula iz bolnice.
"Naše snage su tamo i vode se teške borbe", izjavio je glasnogovornik ministarstva odbrane Dawlat Waziri. On je rekao da još uvijek nema informacija o žrtvama.

Napad na bolnicu preko puta dobro čuvane američke ambasade naglašava upozorenja vladinih službenika koja će vjerovatno ove godine eskalirati kada talibani pojačaju svoje pobune u Kabulu.

"U toku je teroristički napad u bolnici sa svim ljudskim vrijednostima" izjavio je predsjednik Ashraf Ghani tokom govora za Međunarodni dan žena.

Jedan radnik u bolnici Abdul Kadir rekao je za Reuters da je vidio jednog napadača, odjevenog u bijeli ljekarski mantil, kako je izvadio skrivenu AK-47 pušku te potom otvorio vatru, ubivši najmanje jednog pacijenta i jednog radnika u bolnici.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...