Područje blokirano
129

Naoružani muškarac kruži oko zgrade UN-a u New Yorku, policija ga pokušava natjerati da se preda

V. K.
Naoružani muškarac (Foto: Twitter)
Naoružani muškarac (Foto: Twitter)
Naoružani muškarac posljednjih nekoliko sati kruži oko sjedišta Ujedinjenih nacija u New Yorku zbog čega se trenutno na ovom mjestu nalazi i veliki broj policijskih vozila, prenose američki mediji.

Kako prenosi CNN, policija u New Yorku zaprimila je nekoliko poziva u kojima su građani prijavili čovjeka koji kruži oko sjedišta UN-a te su naveli kako sa sobom nosi i sačmaricu.

Odmah nakon prijave, policija je na teren poslala nekoliko odreda uključujući i policajce zadužene za pregovore kao i antiterorističku jedinicu.

"Zaključali smo zgradu zbog policijskih aktivnosti koje se dešavaju ispred UN-a", rekao je glasnogovornih Ujedinjenih nacija za CNN.

S druge strane, policija je saopćila kako su službenici zbog specifične situacije bili primorani zatvoriti i cijelu ulicu u blizini mjesta incidenta.

"Aktivnosti između 42. ulice i Prve avenije još uvijek traju i molimo vas da se klonite ovog područja. Očekujte zastoje u saobraćaju i u okolnim dijeloviam zbog zatvorenih ulica. Za sada, ne postoji opasnost za građane jer policajci rade sve kako bi osigurali sigurnost svih građana", naveli su iz policije.

Kako je navedeno, trenutno s naoružanim muškarcem, čiji motivi za ovakav čin još uvijek nisu poznati, pregovara nekoliko policajaca koji ga pokušavaju nagovoriti da se preda.