Svijet
160

Nakon Meke i Vukovara: Senad Hadžić se priprema na pohod u Jerusalem

Klix.ba
Senad Hadžić, koji je 2012. godine postao poznat po svom podvigu pješačenja od BiH do Meke, priprema se za pohod u Jerusalem.

On se odlučio na novu pustolovinu koja ga čeka na putu prema džamiji Al Aksi u Jerusalemu, a u svom pohodu obuhvatit će tri države.

"Septembar je mjesec koji sam zamislio kao vrijeme polaska. Izabrao sam pohod u Al Aksu jer sam zamoljen za vrijeme putovanja na hadž. Tada sam rekao da ne mogu, ali sam sada spreman", objasnio je Hadžić u razgovoru za Klix.ba.

Njegov put počet će iz Saudijske Arabije, u blizini granice sa Jordanom, a potom dolazi u Jordan nakon čega će ući u Izrael.

"Idem u Jerusalem gdje ću posjetiti poznatu džamiju. Čuo sam da je sada čuva policija, ali to mi ne smeta – ući ću u nju sa bosanskom, jordanskom i palestinskom zastavom", rekao je Hadžić.

Njegova misija bit će duga skoro 1.000 kilometara, sa odlaskom i povratkom, a trajat će zavisno od uslova na putu. Hadžić pretpostavlja da će sve biti gotovo za mjesec dana, a najdalje za dva mjeseca.

Podsjećamo, Hadžić je nakon obavljenog hadža u Meki, do koje je pješačio 10 mjeseci, odao počast nevinim žrtvama granatiranja Vukovara tri mjeseca kasnije.