Svijet
0

Nakon bombaškog napada u Bangkoku: Policija traga za ženom u crnoj majici

Klix.ba
Nakon bombaškog napada u Bangkoku u kojemu je nastradalo više od dvadeset osoba, policija traga za osumnjičenim ali i saučesnicima koji su mu pomogli u ovome napadu.

Kako javlja CNN, kao jedna od osoba koja je pomogla još uvijek nepoznatom muškarcu koji je ranije identificiran kao glavni osumnjičeni, identificirana je i jedna žena koja je u momentu napada imala crnu majicu na sebi.

Podsjećamo, do eksplozije je došlo u blizini hindu sveštišta Erawan koji se nalazi u strogom centru Bangkoga. Povrede usljed detonacije dobilo je preko 120 osoba.

"Pozivamo ženu u crnoj majici koja je bila na mjestu događaja da se odmah preda policiji", kazali su iz lokalne policije reporterima.

Žena u crnoj majici identificirana je uz pomoć snimaka videonadzora na kojima se nalazi i glavni osumnjičeni za kojim je potraga u punom jeku.

Ranije, dvije osobe koje su uočene na samom ulazu u hram, predale su se policiji te su nakon ispitivanja pušteni na slobodu pošto je utvrđeno da nemaju nikakve veze sa eksplozijom.

Policija sumnja da je u organiziranje ovoga napada uključeno najmanje 10 osoba te da je glavni osumnjičeni mladić koji je primijećen na snimku nadzornih kamera kako na mjesto događaja ostavlja ruksak.