Danska
0

Nakon 30 sati ugašen požar na trajektu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Požar koji je izbio u subotu na trajektu u Baltičkome moru u danskim teritorijalnim vodama, gotovo je potpuno ugašen u nedjelju, nakon više od 30 sati, izvijestilo je operativno zapovjedništvo danske mornarice.

Na trajektu se u trenutku izbijanja požara, prouzrokovanog slučajnom eksplozijom, nalazilo 249 putnika i članova posade. Svi su na vrijeme evakuirani, pa nije bilo poginulih. Povrijeđene su 23 osobe kojima je pomoć pružena u medicinskoj ustanovi. Trajekt je od subote usidren u luci na danskom otoku Langelandu.

"Više se ne vidi plamen na trajektu, tek dim koji je manji nego jučer", rekao je za France Presse danski vojni dužnosnik.

"Stanje je stabilno, a vatrogasci i dalje gase trajekt izvana", kazao je te istaknuo kako je opasnost od zagađenja zbog mogućeg istjecanja goriva minimalna.

U rezervoarima trajekta nalazi se oko 200 tona goriva, a oni nisu oštećeni i nije primijećeno istjecanje.

Lisco Gloria, trajekt koji je plovio pod litavskom zastavom, a u vlasništvu je danske firme DFDS isplovio je iz njemačkog Kiela prema Klaipeti u Litvaniji, ali u noći na subotu, uslijed eksplozije na gornjoj palubi izbio je požar.