U finansijskoj krizi
88

Najnoviji komercijalni poduhvat Trumpa: Prodaje Bibliju za 60 dolara

L. S.
Bivši američki predsjednik Donald Trump
Bivši američki predsjednik Donald Trump
Reklama o prodaji Biblije bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa dolazi u trenutku kad je suočen sa značajnim finansijskim pritiskom uslijed pravnih troškova dok se bori protiv brojnih krivičnih predmeta i tužbi.

Trump je pozvao svoje pristalice da kupe Bibliju "Bog blagoslovi SAD" za 59,99 dolara jer se suočava sa sve većim zakonskim računima usred svoje treće predsjedničke kandidature.

Ovaj potez dio je partnerstva sa pjevačem country muzike Lee Greenwooda, čija je pjesma "God Bless the USA" dobro poznata Trumpova himna.

U trominutnom videu objavljenom na njegovoj društvenoj mreži Truth Social, Trump je svojim pristalicama rekao da su "kršćani pod opsadom".

"Religija i kršćanstvo su najveće stvari koje nedostaju ovoj zemlji. Svi Amerikanci trebaju Bibliju u svom domu, a ja ih imam mnogo, to je moja omiljena knjiga. Moramo natjerati Ameriku da se ponovo moli", poručio je Trump u predstavi slogana svoje kampanje "Učinimo Ameriku ponovo velikom".

Ništa od prihoda od Biblije neće se koristiti za financiranje Trumpove kampanje, navodi se na web stranici na kojoj se prodaju.

Po cijeni od 59,99 dolara, plus transport i porez ova Biblija uključuje Bibliju kralja Jamesa i rukom pisanu verziju refrena pjesme Greenwooda te kopije Ustava, Povelje o pravima, Deklaracije o nezavisnosti i zakletvu vjernosti.