{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najmanje 36 mrtvih u rušenju mosta u Vijetnamu

F
26.9.2007. u 11:05
0
0
Najmanje 36 mrtvih u rušenju mosta u Vijetnamu
0
Najmanje 36 mrtvih u rušenju mosta u Vijetnamu
Foto: AFP
Najmanje 36 osoba je izgubilo život, a desetine su povrijeđene od kojih neki vrlo teško, kada se u srijedu srušio most u izgradnji na jugu Vijetnama, navodi se u najnovijem medicinskom izvještaju. Oko 250 radnika i inžinjera je bilo na gradilištu u trenutku kad se dogodila nesreća.
"Trideset i šest osoba je izgubilo život", izjavio je Dang Quang Tam, direktor bolnice u pokrajini CanTho, u delti Mekonga.

U prethodnom izvještaju je navedeno da je 18 osoba izgubilo život.

"Mnogi od 95 osoba koje se nalaze u našoj bolnici su u kritičnom stanju", kazao je direktor bolnice.

"Veliki broj osoba je ostao ispod ruševina mosta u gradu Can Tho, u istoimenoj pokrajini u delti Mekonga, izjavio je šef gradske policije Vu Duc Hung.

Vijetnamska državna televizija VTV je objavila da je više od 100 osoba povrijeđeno, od kojih se polovina nalazi u kritičnom stanju.

Vijetnamski zvaničnici nisu naveli koji bi mogli da budu uzroci katastrofe.

Izgradnja mosta počela je 2004. godine a završetak radova je trebao biti gotov naredne godine. Ovaj je most trebao je biti najveći u Vijetnamu i uveliko bi poboljšao i ubrzao put preko rijeke.

Prema riječima direktora pokrajinskog odjela za javne poslove Le Tan Hoca, oko 250 radnika i inžinjera je radilo na gradilištu kada se dogodila nesreća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: