{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najmanje 30 rudara poginulo u eksploziji rudnika u Kini

S
18.10.2010. u 09:21
0
0
Najmanje 30 rudara poginulo u eksploziji rudnika u Kini
0
Najmanje 30 rudara poginulo u eksploziji rudnika u Kini
Foto: AFP
Prema najnovijim podacima, najmanje 30 rudara je poginulo, dok ih je sedam i dalje blokirano ispod zemlje usljed eksplozije u kineskom rudniku uglja u provinciji Henan, saopštila je danas Kineska služba za bezbjednost na radu.
"Jutros u šest sati po lokalnom vremenu otkrili smo 30 tijela, dok je još sedam rudara ostalo u kopu", navodi se u saopštenju objavljenom na internet sajtu Službe.

Nesreća u rudniku u Pinguju, u gradu Južou, u provinciji Henan, dogodila se 15. oktobra oko 22.00 sata, a u rudniku je bilo 276 rudara.

Nacionalna služba za bezbjednost na radu navodi da je više od 239 osoba uspjelo da izađe živo i zdravo, dok je više od 30 rudara ostalo blokirano ispod zemlje.

Kineski rudnici spadaju u najopasnije na svijetu zbog nepoštivanja propisa bezbjednosti i želje da se u kratkom roku zadovolji ogromna potražnja za energentima.

Više od 2.600 ljudi poginulo je u nesrećama u rudnicima uglja u Kini 2009. godine, ali nezavisne organizacije ocjenjuju da je taj broj mnogo veći, jer se mnoge nesreće prećutkuju da bi bilo spriječeno zatvaranje rudnika.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: