{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najmanje 12 mrtvih u poplavama u Arkansasu

F
11.6.2010. u 20:03
0
0
Najmanje 12 mrtvih u poplavama u Arkansasu
0
Najmanje 12 mrtvih u poplavama u Arkansasu
Foto: AFP
Najmanje 12 osoba poginulo je u području za kampiranje na zapadu američke savezne države Arkansasa, koje je nakon jakih kiša zahvatila bujica u noći na petak, objavila je policija.
Glasnogovornik policije Arkansasa Bill Sadler rekao je za CNN da se "za 12 ljudi zna da su poginuli" te kako je u toku potraga za nepoznatim brojem osoba koje su još zarobljene u poplavljenu području za kampiranje Albert Pike, u planinama Ouachita u zapadnom Arkansasu.

"Glavna je zadaća policije da se u suradnji s lokalnim vlastima preživjeli evakuiraju iz tog područja i nađu mrtvi", rekao je Sadler. Dodao je da dva helikoptera nacionalne garde sudjeluju u pretraživanju poplavljena područja kako bi se otkrili i spasili preživjele. Lokalne su vlasti osigurale dobrovoljce koji sudjeluju u potrazi, a dovezen je i kamion hladnjača koji služi kao privremena mrtvačnica, kazao je.

Obično mirne rijeke Caddo i Little Missouri narasle su tokom noći za šest metara, noseći planinare i kampere koji su proveli noć u zabačenu području planina Ouachita. U području koje je zahvatila bujica nalaze se i vikendice, lovačke kuće te kampovi američke šumarske službe.

"Ne znamo tko je sve bio tamo prošle noći. To je jako prostrano područje", rekao je Sadler.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: