{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najmanje 10 žrtava olujnog nevremena koje je pogodilo sjeverozapad Evrope

N
9.1.2005. u 10:28
0
0
Najmanje 10 žrtava olujnog nevremena koje je pogodilo sjeverozapad Evrope
0
Najmanje 10 žrtava olujnog nevremena koje je pogodilo sjeverozapad Evrope
Najmanje 10 ljudi izgubilo je život u snažnoj oluji koja je naizmjenično u petak i subotu pogodila Dansku, Britaniju, Irsku i dijelove Švedske.
U oluji je, kako javljaju zapadnoevropske agencije, više od 300.000 domova ostalo bez struje. U Cambriji, oblasti na sjeverozapadu Engleske, dogodilo se nezapamćeno nevrijeme u posljednjih nekoliko desecenija. Lokalna policija javila je da su tri osobe izgubile život u snažnoj oluji u glavnom gradu te oblasti, a jedan broj stanovnika koji je pronašao spas od poplave na krovovima kuća, evakuiran je helikopterom i čamcima.

U Danskoj su dvije osobe poginule kada su stabla pala na njihova vozila, a dvije kada se na njih obrušio krov jedne kuće, odnesen olujnim vjetrom.

Prema švedskim medijima, četiri osobe izgubile su život u različitim nesrećama izazvanim olujom u toj skandinavskoj zemlji, a na jugu i zapadu Švedske oko 280.000 domova je bez struje.

U Irskoj je skoro 70.000 kućanstava bez struje zbog toga što je vjetar oborio brojna stabla koja su pala na dalekovode. Zbog vjetra, koji je dostizao brzinu i više od 140 kilometara na sat, trajekt kompanije P&O Highlander nasukao se u subotu na jednu plažu na zapadnoj obali Škotske, ali niko od 100 putnika i članova posade nije ozlijeđen, saopštila je obalska straža.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: