Svijet
24

Najgori doktor ikad: Ginekolog se opijao na poslu i imao seks s pacijenticama

Klix.ba
Dr. Christopher Driskill (42) bi možda mogao dobiti titulu najgoreg doktora na svijetu: on se nalazi pod istragom policije budući da je u toku svog rada predstavljao "direktnu opasnost za javno zdravlje i sigurnost pacijenata".

Ginekolog iz Novog Meksika u SAD-u navodno je na poslu držao alkohol, konstantno je pio, nasumično prepisivao lijekove, imao seks s pacijenticama, a jednu je čak napustio dok je imala trudove, piše Albuquerque Journal.

Driskill je navodno u svojoj ordinaciji stalno držao zalihe alkohola kako bi mogao piti i u toku radnog vremena, pacijentice koje su imale trudove je ostavljao same, pa i jednu koja je trebala hitni carski rez. U jednom slučaju pak nije prisustvovao porodu pacijentice budući da je imao seks sa drugom pacijenticom. Istraga je pokazala kako je Driskill imao nekoliko seksualnih odnosa sa brojnim pacijenticama i uposlenicama.

Driskill je bio predsjednik udruge ljekara u Novom Meksiku, a sada se nalazi pod istragom i mogao bi izgubiti dozvolu za rad. Trenutno je suspendovan s posla, i iako ima pravo na saslušanje, nije ga zahtijevao. Također, novinarima nije želio dati nikakve izjave.