Svijet
0

Najbogatiji Srbin ne može u SAD

FENA
Vlasnik jedne od najvećih srbijanskih kompanija "Delta holdinga", vjerojatno najbogatiji građanin Srbije, Miroslav Mišković na popisu je osoba kojima se ne odobrava ulazak u SAD, objavila je u utorak beogradska radio-tv stanica B 92.

Razlog je, kako navodi B 92 pozivajući se na američke izvore, sumnja u Miškovićevu umiješanost u korupciju kao i to što je za Miloševićeve vlasti imao povlašteni položaj čime je stekao bogatstvo.

B92 je objavio da se Mišković poslije demokratskih promjena uspio približiti novim vlastima, da mjesečno financira sve relevantne političke stranke i da je na taj način uspio sačuvati svoje bogatstvo i svoju poziciju. Rečeno je također da Mišković uz ostalo kontrolira proces privatizacije u Srbiji.

Kompanija Delta odmah je opovrgla sve navode B92 i u priopćenju istaknula da je to "nastavak kampanje" nekih medija, čiji je cilj "rušenje ugleda kompanije".

B92 ostaje pri svojim navodima jer, kako je rečeno, posjeduje dokaze za sve objavljeno, što je sadržano u obrazloženju američke odluke o zabrani Miškovićeva ulaska u SAD.