{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najbogatija Australka se zbog bogatstva spori sa vlastitom djecom

5.8.2013. u 18:08
0
12
Najbogatija Australka se zbog bogatstva spori sa vlastitom djecom
0
Najbogatija Australka se zbog bogatstva spori sa vlastitom djecom
Gina Rinehart
Najbogatija osoba u Australiji, Gina Rinehart, upletena je u sudsku parnicu sa svojom djecom zbog porodičnog nasljedstva većeg od 2,7 milijardi australskih dolara. Jutros je, kako javljaju mediji u toj zemlji, pristala na važan ustupak koji bi mogao dovesti do okončanja dugotrajne pravne bitke.
Sutkinja Patricia Bergin kaže da je ova ponuda "veoma veliki korak" 59-godišnje Australke, čije se bogatstvo procjenjuje na 14,5 milijardi eura.

Naime, vlasnica rudnika naslijedila je 1988. godine bogatstvo od svog oca Langa Hanckocka, a i njeno troje djece dobilo je udio u kompaniji. Gina je glavna upraviteljica fonda koji je njen otac uspostavio za svoju unučad i prema dogovoru, njih troje su nasljedstvo trebali dobiti u septembru 2011. godine, kada je najmlađa unuka napunila 25 godina. Međutim, Rinehart je to pokušala prolongirati do 2068. godine. Uslijedila je sudska tužba, a u međuvremenu se jedna kćerka povukla iz ovog slučaja.

Rinehart je djeci pismeno predložila da imenuje vršioca dužnosti upravitelja kako bi izbjegla mogućnost sukoba interesa. Njen sin John Hancock i Bianca Rinehart samo su poručili: "Kad bi sve bilo tako jednostavno". Oni traže da Gina bude uklonjena s pozicije upraviteljice fonda. John uz to traži i 10 miliona eura za duševnu bol zbog načina na koji se majka prema njemu odnosila u proteklih 15 godina.

Sudski postupak u ovom slučaju trebao bi početi u oktobru ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: