{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nagrade za novinare i fotoreportere

F
27.5.2008. u 09:38
0
0
Nagrade za novinare i fotoreportere
0
Nagrade za novinare i fotoreportere
Nagradni fond od 15.000 američkih dolara podjelit će dobitnici prve 3 nagrade na godišnjem takmičenju inspirisanom klasičnim liberalnim teoretičarom iz 19. vjeka Frédéricom Bastiatom, predvodnikom ideje privatnog vlasništva, slobodnog tržišta i ograničene vlade.
Godišnju novinarsku nagradu Bastiat sponzorira londonski think-tank International Policy Network (IPN), po čijim kriterijima nagradu mogu da dobiju objavljeni članci koji “elokventno i dovitljivo” objašnjavaju, promoviraju i brane principe slobodnog drušva, uključujući vlasnička prava, slobodno tržište, ograničenu vladu i vladavinu prava.

Radovi se primaju do 30. juna. Moraju biti na engleskom jeziku i u formi do tri teksta, pri čemu je najveći dozvoljen ukupni broj riječi 4.500.

Tekstovi moraju biti objavljeni u priznatim novinskim izdanjima u periodu od 1. jula 2007. do 30. juna 2008. Finalisti će biti pozvani na ceremoniju u New Yorku u oktobru, gde će biti objavljeni pobednici.

Istovremeno, ratni reporteri i fotografi iz cjelog svijeta mogu da se kandiduju za nagradu koja se dodeljuje za izvještaje o konfliktima i njihovim posljedicama na stanovništvo ili o događaju koji se tiče odbrane slobode štampe i demokratije.

Radovi koji se kandiduju za Bayeux-Calvados nagradu za ratne izvještače treba da su objavljeni između 1. juna 2007. i 31. maja 2008.

Četvoro pobednika dobit će nagrade od po 7.600 eura (12.000 $) u kategorijama TV, radio, štampa i fotografija.

Bit će dodeljene i četiri specijalne nagrade od po 3.000 - 3.800 eura, uključujući i nagradu za mlade novinare (mlađe od 28 godina).

Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji u Bayeux-u, u Francuskoj u oktobru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: