Pucnjava u Arkanzasu
0

Na univerzitetu ubijena dva studenta

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Dva studenta su ubijena, a jedna osoba je ranjena u pucnjavi koja se dogodila u nedjelju kasno navečer u kampusu univerziteta UCA u Arkanzasu, na jugu Sjedinjenih Američkih Država, saopćila je u ponedjeljak policija.

Ubijena su dva studenta od 18 i 19 godina, a treća osoba, koja nije student, ranjena je, ali je mogla da napusti bolnicu, precizirao je isti izvor.

Do pucnjave je došlo oko 02.00 sati u blizini univerzitetske spavaonice, a u njoj su učestvovala četiri mladića, saopćila je policija.

"Uhapsili smo dvojicu osumnjičenih i na tragu smo drugoj dvojici", izjavila je Rhonda Swindel, policijska zvaničnica u kampusu.

Kampus je blokiran i nastava je odgođena kako bi se odvijala istraga.

"Mislimo da su žrtve bile meta i da su osumnjičeni bili u vezi sa žrtvama, prema tome, smatramo da je kampus siguran od daljnih napada", dodale je Rhonda Swindel.

Univerzitet UCA je drugi univerzitet u Arkanzasu sa skoro 13.000 studenata. Privremeni predsjednik Tom Courtway je pucnjavu nazvao "strašnom tragedijom" i potvrdio da će univerztitet razmotriti sigurnosne procedure.