Sa visine 10. sprata
0

Na Tajlandu tokom bungee skoka pukla vrpca: Turista čudom preživio

I. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Bungee jumping jedna je od najpopularnijih atrakcija za ljubitelje ekstremnog turizma, ali, nažalost, ponekad dođe do tragičnih slučajeva. Ovog puta srećom turist kojem je tokom skoka na Tajlandu pukla vrpca preživio.

Zastrašujući snimak postao je viralan ove sedmice nakon što je 39-godišnji turista iz Hong Konga izašao u javnost sa svojom pričom.

Turista, koji je tražio da se koristi samo njegovo ime Mike kako bi izbjegao uznemiravanje na internetu, skočio je sa 10 spratova visokog podijuma u gradu Pattaya dok je bio na odmoru u januaru ove godine.Srećom, skakao je iznad vodene površine.

"Pao sam na lijevu stranu pa su tu povrede bile ozbiljnije. Kao da me je neko pretukao", rekao je Mike za CNN.

Njegovom poniranju svjedočili su prijatelji koji su bili s njim u safari i avanturističkom parku Changthai Thappraya. Smješten na sjeverozapadu Pattaye, zabavni park nudi različite ekstremne aktivnosti.

Mike je rekao da je prvobitno otišao u park kako bi isprobao streljanu, ali je skupio hrabrost da napravi bungee skok.

“Bilo je jako visoko pa sam zatvorio oči. Planirao sam da ponovo otvorim oči kada se vratim. Shvatio sam da je konopac pukao kada sam otvorio oči i bio okružen vodom,” rekao je Mike.

Uspio je ponovo izroniti i zaplivati uprkos tome što su mu stopala bila vezana donjom polovinom opreme. Mike je rekao da je park refundirao troškove njegovog skoka i platio rendgenske i ultrazvučne snimke na Tajlandu.

Nithit Intim, osnivač parka, potvrdio je da se nesreća dogodila i rekao da je ovo prvi incident od samog otvaranja.

"Nakon što je vrpca prekinuta, naše osoblje ga je odmah izvuklo iz vode i pitalo ga da li je dobro. On je rekao da se ne osjeća dobro i odmah smo ga odveli u bolnicu", rekao je Intim.

Intim je rekao da je Mike potpisao odricanje od odgovornosti prije nego što je napravio skok. Također je poslao fotografiju, kako je rekao, potpisanog odricanja, kao i kopije medicinskih računa na Tajlandu.