Svijet
0

Na svjetski dan molitve papa zaredio 15 svećenika

FENA
"Svećeništvo je služenje Bogu i ljudima putem Križa i ljubavi, a ne sredstvo za postizanje karijere", istaknuo je papa Benedikt XVI. na Svetoj Misi 7. maja, tokom koje je zaredio 15 novih svećenika - 12 Talijana i po jednoga iz Poljske, Izraela i Hondurasa.

Prije uskrsne molitve Kraljice Neba, koja je uslijedila nakon Svete Mise, papa Benedikt XVI. je prije svega zahvalio Bogu za nove svećenike, zaređene na Svjetski dan molitve za zvanja. Podsjećajući prisutno mnoštvo, okupljeno na Trgu svetoga Petra, na važnost svakoga poziva unutar Crkve, od onoga na obitelj pa do posvećenoga života, Papa je istaknuo usku vezu koja povezuje kršćanski život sa sakramentima koji, prema Papinim riječima - obnavljaju osobno prijateljstvo s Kristom.

Okoristivši se i svojom porukom za Svjetski dan molitve za zvanja, Sveti je otac ponovno istaknuo da je poslanje svećenika nezamjenjivo, te dodao kako iako se u nekim područjima primjećuje nedostatak klera, ne treba se sumnjati u to da će Bog i dalje pozivati mladiće i odrasle da ostave sve kako bi se posvetili propovijedanju Evanđelja i pastoralnoj službi.