{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na suđenje Breiviku svjedok opisao eksploziju u Oslu

F
24.4.2012. u 21:58
0
1
Na suđenje Breiviku svjedok opisao eksploziju u Oslu
0
Na suđenje Breiviku svjedok opisao eksploziju u Oslu
Anders Breivik (Foto: Arhiv/AFP)
Radnik osiguranja opisao je danas kako je vidio parkirani kombi Andersa Behringa Breivika nekoliko sekundi prije eksplozije ispred zgrade norveške vlade, u kojoj je prošle godine u Oslu poginulo osmero ljudi.
Tor Inge Cristofersen rekao je pred sudom da je na ekranima pratio snimke kamera za nadzor kada je muškarac u uniformi službe osiguranja parkirao vozilo i izašao.

Cristofersen kaže da je kamerom zumirao broj na registarskim tablicama neposredno prije eksplozije, nakon čega su mu se ekrani zacrnili, a čitav blok zgrada se potresao uz huk.

Breivik je ranije priznao da je podmetnuo bombu u Oslu i ubio još 77 ljudi na otoku Utoya.

Policajac koji je koordinirao akciju poslije eksplozije bombe Tor Langli u današnjem svjedočenju opisao je kako su demineri tragali za dodatnim bombama.

Prvog dana suđenja u kojem nije davao iskaz, Breivik je pažljivo pratio iskaze svjedoka, koji su detaljno opisali efekte eksplozije bombe na ljude i zgradu Vlade u centru Osla, javio je BBC.

Policajac koji je koordinirao akciju na mjestu eksplozije rekao je da je, čim je čuo za pucnjavu na Utoyi, pomislio da je riječ o istom napadaču.

Breivik ni danas nije pokazao emocije, dok je drugi svjedok opisao prizore velike štete u zgradi Vlade. Članovi porodica žrtava koji su bili prisutni u sudnici su plakali, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Breivik je prošle sedmice predočio svoju verziju događaja, rekavši da je planirao da ubije što je moguće više ljudi.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: