Sardinija
0

Na misi s papom očekuje se više od 50.000 vjernika

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Više od 50.000 vjernika već se prijavilo za sudjelovanje na misi koju će papa Benedikt XVI. predvoditi 7. septembra u glavnom gradu Sardinije Cagliariju, javlja KTA.

U središtu desetosatnog pohoda u povodu proslave 100. obljetnice proglašenja Madonne di Bonaria zaštitnicom Sardinije je misno slavlje koje će Papa predvoditi na trgu pred svetištem, gdje je u oktobru 1985. misu predvodio i Ivan Pavao II. U večernjim satima Benedikt XVI. susrest će se s mladima.

Putovanjem na Sardiniju nakon odmora u Južnom Tirolu počinje intenzivni program Benedikta XVI. Sedam dana kasnije, od 12. do 15. septembra putuje u Francusku, gdje će posjetiti Pariz i Lourdes u povodu 150. obljetnice Gospinih ukazanja. Za 4. oktobar najavljen je službeni posjet Benedikta XVI. talijanskom predsjedniku Giorgiju Napolitanu u palači Kvirinal.

Od 5. do 26. oktobra Benedikt XVI. sudjeluje u radovima Biskupske sinode koja će u Rimu okupiti biskupe iz cijeloga svijeta. U toku Sinode, Papa će 19. oktobra pohoditi svetište Blažene Djevice Marije od sv. Krunice u Pompeijima.